dinsdag 27 november 2012

Papa's en mama's van de 3de kleuterklas schrijfdansen...

Wat een ervaring!! de papa's en mama's in de schrijfdansles!! En ze deden dit SUPER GOED!!! Kijk maar!! bijna zo goed als hun spruiten...
Het maken van achten is een sleuteloefening. Een belangrijke voorbereiding op de vele doorkruisingen die in het handschrift voorkomen. Boven- en onderlussen kunnen niet ontstaan zonder doorkruisingen. Ook na de liggende acht maken we ook de staande acht en daaropvolgend de verbinding van de twee achten. In vloeiende doorkruisende lijnen overwinnen we de dualiteit van links en rechts, ik en de ander, hier en daar…enz... en wat een rustgevende therapie na een werkdag!!
In tegenstelling De robot voor rechte lijnen.. ontdekken van cijfers 4,1 en 7
Rechte lijnen en hoeken geven je een gevoel van vastheid, structuur en discipline, wat we nodig hebben als we ons moeten concentreren. Rechte lijnen hebben we in het handschrift nodig om stevigheid aan de letters te geven. Met schrijfdans leren we de kinderen hun eigen zwaai en draai te ontdekken wat zich door plezierige oefening gaandeweg tot een harmonisch ritme ontwikkelt.
In dit robotthema ervaren we een gezonde spanning , we worden wakker en paraat en beleven laag en hoog, groot en klein. Tellen in de maat houdt kinderen op het goede spoor.
HET WAS SUPER LEUK!!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten